top of page
M_fastighLogo2.png

Historia

1898

Pietarsaaren kaupunginvaltuusto vastaanottaa 700 000 markan lahjoituksen edesmenneeltä kauppaneuvos Otto A. Malmilta. Puolet summasta tuli käyttää sairaalan rakentamiseen ja toinen puoli rahastoida ja käyttää korot sairaalan ylläpitoon ja hallintoon.

 

1904

Väliaikainen sairaala, epidemiapaviljonki, rakennetaan (rakennus K)

 

1906

Väliaikainen sairaala siirretään nykyiseen paikkaansa ja Malmin sairaalan rakentaminen aloitetaan.

 

1908

Malmin sairaala (rakennus I), talousrakennus ja ruumishuone vihitään käyttöön.

 

1914

Epidemiapaviljonki (rakennus L) valmistuu.
 

1965

Uusi sairaala (rakennus H) vihitään. Talousrakennus puretaan ja sen korvaa nykyinen rakennus F.

 

1973

Pietarsaaren seudun kansanterveystyön kuntainliitto aloittaa toimintansa.

 

1982

Terveyskeskus (rakennus A) ja mielenterveystoimisto (rakennus G) valmistuvat.

 

1988

Vuodeosastojen rakennus B vihitään.

 

1990

Talousrakennus (rakennus D) ja kappeli (rakennus C) otetaan käyttöön.

 

1992

Huoltorakennus E rakennetaan.

 

2002

M-talo rakennetaan. Toiminta Östanlidista siirtyy Malmille.

 

2005

Pietarsaaren seudun terveyskeskus ostaa Pietarsaaren sairaalan Vaasan sairaanhoitopiiriltä ja Malmin terveydenhuoltoalueen kuntayhtymä muodostetaan. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Pietarsaari, Pedersören kunta ja Luoto.

 

2010

Terveydenhuolto siirretään Pietarsaaren kaupungille, Sosiaali- ja terveysvirastolle. Yhteistyökuntia ovat Pietarsaari, Pedersören kunta, Luoto ja Uusikaarlepyy. Malmin terveydenhuoltoalue vaihtaa nimensä Malmin kiinteistöiksi.

 

2013

Rakennus G puretaan.

 

2022

Terveydenhuolto siirtyy Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Malmin kiinteistöt jatkaa kiinteistöjen hallinto- ja ylläpitotoimintaansa.

M_fastighLogo2.png

Hallinto

Kuntayhtymän toimielimet

Yhtymäkokous

Yhtymäkokous on kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin. Kokouksessa Pietarsaarta edustaa kaksi edustajaa, Luodolla ja Pedersören kunnalla on kummallakin yksi edustaja. Kokouksessa Pietarsaarella on 49 % äänistä, Pedersören kunnalla 36 % ja Luodolla 15 %.

Kuntayhtymän hallitus   

Kuntayhtymän yhtymäkokouksen alaisuudessa toimiva kuntayhtymän hallitus johtaa kuntayhtymän toimintaa ja taloutta. Kuntayhtymän järjestämisvastuu on perussopimuksen 3 §:n mukaisesti omistaa ja hallinnoida kuntayhtymälle kuuluvia kiinteistöjä ja muuta omaisuutta. Kuntayhtymä voi myös hoitaa muita jäsenkuntien sille antamia tehtäviä. Kuntayhtymän hallitus vastaa kuntayhtymän yhtymäkokouksen päätösten valmistelusta, toimeenpanosta ja laillisuudesta.  

Yhtymäkokous valitsee kolme edustajaa kuntayhtymän hallitukseen ja niiden joukosta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kuntayhtymän hallitukselle. Kaikilla kolmella jäsenkunnalla on jokaisella yksi edustaja. Jokaisella edustajalla on henkilökohtainen varajäsen.  Kuntayhtymän hallituksen edustajien toimikausi on neljä vuotta. 

 

Tarkastuslautakunta   

Tarkastuslautakunta on lakisääteisesti asetettu riippumaton toimielin, joka toimii suoraan yhtymäkokouksen alaisuudessa. Tarkastuslautakunta on asetettu hallinnon ja talouden tarkastuksen ja arvioinnin järjestämistä varten.  

Kuntayhtymän yhtymäkokous valitsee kolme edustajaa tarkastuslautakuntaan ja valitsee niiden joukosta lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Kaikilla kolmella jäsenkunnalla on jokaisella yksi edustaja. Jokaisella edustajalla on henkilökohtainen varajäsen. Tarkastuslautakunnan edustajien toimikausi on neljä vuotta. 

 

Johtaja

Kuntayhtymän johtaja, joka toimii kuntayhtymän hallituksen alaisuudessa, vastaa kuntayhtymän hallituksen toiminta-alueesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa. Johtaja on kuntayhtymän hallituksen esittelijä ja sihteeri ja toimii yhtymäkokouksen sihteerinä. 

M_fastighLogo2.png

Galleria

M_fastighLogo2.png

Rakennukset

M_fastighLogo2.png

Yhteystiedot

Y-tunnus:

0209271-1 0209271-1
 

Osoite:
Kolpintie 7, 68600 Pietarsaari

Postiosoite:
Runeberginkatu 11, 68600 Pietarsaari

 

Sähköposti:

tommy.nordlund@malmska.fi

  • LinkedIn
bottom of page